Üveit nedir?
ADMiN
Üveit Üveit: Gözün üvea tabakasının iltihabı (İridosiklit, İritis, Üveitis) hastalarının %30 ila 40'ında hastalığın nedeni tam olarak tespit edilemez. Üveite yol açabilen rahatsızlıklar: - Behçet hastalığı Behçet Hastalığı: Ağızda ve cinsel bölgede aftlar, deri, göz, eklem, damar ve sinir tutulumuyla seyreden, tekrarlayıcı, iltihaplı bir romatizma hastalığıdır.
İlk kez 1937'de bir Türk dermatolog Hulusi Behçet tarafından tarif edildiğinden, onun adıyla anılır. (Behcet Disease, Behcet's Disease, Behcet Syndrome, Behçet Disease, Behçet's Disease, Behçet Sendromu, Behçet Syndrome) - Enfeksiyonlar (bakteri, virüs, parazit ya da mantarlar) başka bölgelerden göze yayılabilir. Tüberküloz Tüberküloz: Verem (İnce Hastalık, Tuberculosis, Verem) , sifilis sifilis: Treponema pallidum adı verilen bakterinin neden olduğu cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon (Frengi, Frengi Hastalığı, Sifiliz, Syphilis, Sfilis, Sfiliz) (frengi), , toxoplazmoz, v.b. - Göz travma travma: örselenme, örseleme sı ve göz ameliyatları - Otoimmün reaksiyon reaksiyon: tepki, tepkime (bağışıklık sistemi hastalıkları), romatizmal hastalıklar, ülseratif kolit, sarkoidoz Sarkoidoz: Tüm doku ve organları tutabilen ve nedeni tam olarak bilinmeyen, sistemik granülomatöz bir hastalıktır. (Besnier-Boeck Hastalığı, Sarcoidosis, Sarkoidozis) .
ADMiN
Üveit Üveit: Gözün üvea tabakasının iltihabı (İridosiklit, İritis, Üveitis) , gözün ön bölümünde oluştuğunda şiddetli dönemlerinde gözde kızarıklık, bulanık görme, göz çevresinde ağrı, ışığa karşı hassasiyet ve uçuşmalar şeklinde belirti verir ( ön üveit Anterior Üveit: Gözün ön kısımlarında oluşan üveit (ön üveit, anterior üveitis) ). Üveit Üveit: Gözün üvea tabakasının iltihabı (İridosiklit, İritis, Üveitis) , gözün arka bölümünde yoğunsa, belirtiler çoğunlukla bulanık görme şeklindedir ( arka üveit Posterior Üveit: Gözün arka kısımlarında gelişen üveit (posterior üveitis, arka üveit) ). Üveit Üveit: Gözün üvea tabakasının iltihabı (İridosiklit, İritis, Üveitis) görme merkezini tutarsa ani görme azalması ve doku hasarına bağlı kalıcı görme kaybı meydana gelir. Merkezi bölgenin dışında meydana gelen üveit Üveit: Gözün üvea tabakasının iltihabı (İridosiklit, İritis, Üveitis) in başlıca belirtileri; - Göz kanlanması - Göz sulanması - Işığa karşı hassasiyet ve kamaşma - Lekeli ve bulanık görme veya ciddi görme kaybı - Ani oluşan ışık çakmaları - Göz küresinde ağrı
ADMiN
Ne şiddette olursa olsun, üveit Üveit: Gözün üvea tabakasının iltihabı (İridosiklit, İritis, Üveitis) acil bir hastalıktır. Geç kalındığında hastalık ilerler ve iltihap İnflamasyon: Tahriş, yaralanma veya infeksiyona karşı vücudun tepkisi (İltihap, İltihaplanma, İnflammation, Yangı, İltahap) nedeniyle göz bebeğinde şekil bozuklukları, katarakt Katarakt: Göz bebeğinin arkasında bulunan doğal göz merceğinin saydamlığını kaybedip matlaşması (Akbasma, Perde) , göz tansiyonu yükselmesi gibi kalıcı etkiler bırakabilir.
ADMiN
ÜVEİT Üveit: Gözün üvea tabakasının iltihabı (İridosiklit, İritis, Üveitis) TEDAVİSİ: Neden olan hastalık varsa onun tedavisi. Güneş gözlükleri, yardımcı olacaktır. Aktivite aktivite: etkinlik genellikle kısıtlanmaz. Fakat görme, hastalık veya tedavide kullanılan göz bebeği Pupil: Gözün iris kısmının ortasında bulunan ve ışığın retina üzerine düşmesini sağlayan, siyah renkte gözüken boşluk (Göz Bebeği, Pupilla) ni büyüten damlalar nedeni ile azalmış ise araba kullanmak ve dikkat gerektiren işler yapmak sakıncalıdır. Göz damlaları, kortizonlu ler ve iğneler. Özel bir diyet diyet: beslenme düzeni, rejim (Diet) i yoktur. (ancak tedavi için kortizon verilmişse tuzsuz diyet diyet: beslenme düzeni, rejim (Diet) uygulanır.) Bağışıklık sisteminin çalışmasını değiştiren ilaçlar. Hastaların sık ve iyi izlenmesi çok önemlidir, çünkü bazı önemli bulgular izleme sırasında ortaya çıkabilir. Bu da tanı ve tedavi açısından yapılabilecek değişiklikler için önemlidir.
ADMiN
Eş anlamlı terimler:
Benzer terimler:
İlginizi çekebilecek diğer konular:
|