logo
Lökositoz nedir?
ADMiN

Şekilde, bir
AML
Akut Miyeloid Lösemi: (onk) Lökositleri meydana getiren hücrelerden granülosit ve monositler kemik iliğindeki blast adı verilen genç hücrelerin basamak basamak olgunlaşması sonucu oluşurlar. Meydana gelen bu olgun hücreler blastların aksine fonksiyon gören hücreler olup mikroplarla mücadele eder ve bağışıklık sisteminde rol oynarlar.

Akut miyeloid lösemide, normal olgunlaşma süreci bozulur, blast adı verilen genç hücreler olgunlaşamaz, kemik iliği ile kanda birikmeye başlarlar. Nötrofil, monosit gibi olgun hücreler meydana gelemediğinden mikroplara karşı vücut savunmasız kalır. Miyeloblastların anormal çoğalması sonucu kemik iliğinde eritrosit ve trombosit yapımı bozulur. Buna bağlı olarak anemi ve trombosit sayısında azalma meydana gelir.
(Acute Myelogenous Leukemia, Akut Myeloid Lösemi, AML)
hastasının periferik yaymasında
lökositoz
Lökositoz: Lökosit sayısının normal değerlerin üzerinde olmasıdır.
(Leucocytosis, Leukocytosis)
, miyeloblastlar, miyelositler ve olgun
nötrofil
PMNL: Enfeksiyonlara karşı konak savunmasında önemli rol oynayan, fagositoz ve hücre içi öldürme aktiviteleri olan lökosit tipi
(Granulocyte, Granulocytic Leukocytes, Granülosit, Granülositler, Neutrophil, Neutrophiles, Neutrophilic Leukocytes, Nötrofil, Nötrofiller, Pmn, Pmn Lökosit, Pmn Lökositler, Polimorf Nüveli Lökosit, Polimorf Nüveli Lökositler, Polimorfonükleer Lökosit, Polimorfonükleer Lökositler, Polymorphonuclear Leukocytes)
ler görülmektedir.
https://hematolojiatlasi.com/atlas_content.php?id=45
ADMiN
Eş anlamlı terimler:
Benzer terimler:
Tıbbi Terimler
TUS Konuları
Tıbbi İngilizce
Resimler
Videolar